Dance in New Year's Mood

2024-02-10

ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. – 1 Μ.Μ.

📍Λ.Λαυρίου & Παλαιοπαναγίας 19002 Παιανια

Είσοδος 20€ !!!!

🌸Ένα βιωματικό εργαστήρι που θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε τον χειμώνα δημιουργικά και ευχάριστα!

🌸Με πολύ χορό, κίνηση και ρυθμό θα απελευθερωσουμε όλες τις εντάσεις, θα γυμναστουμε και κυρίως θα δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να ανανεωθεί ψυχικά και σώματικα!

🌸Πληροφορίες για τα μαθήματα :

Dance therapy με την Κατερίνα Βούλγαρη.

Τα ωφελη του θεραπευτικού χορού :

🌸Ο χορός δίνει ενέργεια, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου έχει θεραπευτικές ιδιότητες, δρα καταλυτικά στην ψυχολογία μας και βοηθάει στην έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων.

🌸Δίνει στον άνθρωπο την ικανότητα να εκφράζει τα συναισθήματα του και είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους κοινωνικοποίησης.

🌸Η χοροθεραπεία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τις κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, ενθαρρύνει την φαντασία και την δημιουργικότητα και βελτιώνει την αυτοπεποίθηση.

🌸Και όπως είπε και η Αμερικανίδα χορεύτρια-χορογράφος Martha Graham "Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις"

🌸Expressive Dance με την Κατερίνα Καραδημα.

Ένα δυναμικό μάθημα χορού κίνησης και έκφρασης για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα.

🌸Βασισμένο σε διαφορετικά είδη χορου όπως modern jazz, πρωτόγονη έκφραση, μπαλέτο κλπ προσφέρει ενδυνάμωση, ευεξία, ισορροπία ευλυγισία, και μυική ενδυνάμωση,με ένα ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο..

🌸Θα πειραματιστουμε με την κίνηση και την φωνή μας ώστε να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματα μας και να ανανεωθουμε ψυχικά και σώματικα απελευθερωνοντας τις εντάσεις και το καθημερινό στρες.

🌸Πληροφορίες και συμμετοχές.

Μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας η φυσικής κατάστασης.

Λίγα λόγια για το event.....

🌸Η χοροθεραπεία είναι μία θεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί την κίνηση, το χορό και την προσωπική έκφραση μέσω του σώματος ως το βασικό της θεραπευτικό μέσο. Μέσα από τη χοροθεραπεία το άτομο μπορεί να συμμετάσχει δημιουργικά σε μια διαδικασία που προωθεί τη γνωστική, συναισθηματική, σωματική και κοινωνική του ολοκλήρωση. Η χοροθεραπεία βασίζεται στην αρχή ότι τα διαφορετικά επίπεδα της υπόστασης του ανθρώπου, το βιολογικό, το ψυχολογικό, το πνευματικό και το λειτουργικό, βρίσκονται σε συνεχή διάδραση. Έτσι, η κινητοποίηση μέσω του χορού μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολές και στα υπόλοιπα επίπεδα.

🌸Η χοροθεραπεία έχει κάπως τελετουργικό χαρακτήρα και αυτοί που συμμετέχουν πρέπει να φορούν ελαφριά και άνετα ρούχα και κάλτσες (όχι παπούτσια) ή να είναι τελείως ξυπόλυτοι. Έχει μεγάλη σημασία η επαφή του πέλματος με το πάτωμα-γη, επειδή δίνει μία τελείως διαφορετική αίσθηση ελευθερίας στην κίνηση-έκφραση και έτσι επιτυγχάνεται ροή της κίνησης και σύνδεση χοροθεραπευτή και ομάδας.

🌸Ο χορός είναι μια θεραπευτική μέθοδος κατάλληλη για κάθε άνθρωπο που ζει στην πόλη και οι συνθήκες της ζωής τον πιέζουν και τον εμποδίζουν να χαρεί τα πιο απλά πράγματα. Κάθε αρνητικό συναίσθημα μετά το τέλος του μαθήματος έχει εξαλειφθεί και έρχεται χαρά, όρεξη για ζωή, αγάπη για το σώμα και τους άλλους στην ομάδα, αυτοπεποίθηση και ψυχοσωματική υγεία.

🌸Το μάθημα απευθύνεται σε ενήλικες, που αναζητούν να βιώσουν την σύνδεση του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος μέσα από την σωματική έκφραση. Ο στόχος του μαθήματος είναι μια εσωτερική διαδικασία, που περιλαμβάνει αυτοπαρατήρηση, αυτοέκφραση, κατανόηση του υλικού που εκδηλώνεται και σύνδεση με την ζωή του και την καθημερινότητα του, αλλά και τη διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους σχετιζόμαστε με τους άλλους σε μη λεκτικό επίπεδο. Δεν είναι απαραίτητη η εμπειρία σε κανένα είδος χορού για τη συμμετοχή σε αυτό το μάθημα.

Ποια είναι η Κατερίνα Βούλγαρη....

Απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Χορού. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Xoροθεραπείας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2013 διεξάγει βιωματικά σεμινάρια και θεραπευτικές ομάδες στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό (Μπρατισλάβα-Ελβετία-Παρίσι).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 6932724212 ή στα social media.


🙏⭐

Σας περιμένουμε με χαρά!!