Full moon Yoga Nidra & Sound Bath

2022-12-08

📍Που: Life Trail Υoga Studio

🔔Πότε: Πέμπτη 8/12/2022 20:30 (προσέλευση 20:15)

💡Θα χρειαστείτε: στρώμα, ελαφριά κουβέρτα, μαξιλάρι ή μικρή πετσέτα για το κεφάλι

💰 20€ για ενήλικες

💰 15€ για παιδιά

ℹ️ Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μας στο +306932724212 ή στα social media

Την Πέμπτη 8/12/2022, σας περιμένουμε στο LIFE TRAIL Υoga Studio για μια μοναδική Yoga Nidra υπό τους ήχους ενός βαθιά χαλαρωτικού sound bath με αφορμή την πανσέληνο. Μια ευκαιρία να βιώσουμε όλα τα οφέλη των θεραπευτικών ήχων και των δονήσεων και να οδηγηθούμε σε χαλάρωση και οραματισμό με τη Yoga Nidra. Να εξερευνήσουμε πως οι δύο αυτές τεχνικές μπορούν να μας βοηθήσουν να αφεθούμε, να χαλαρώσουμε και να ανακτήσουμε όλη την ενέργεια που μας χρειάζεται.

🔸Yoga Nidra - Στέλλα Καπόλα

Η Γιόγκα Νίντρα (yoga nidra) είναι μια διεθνής γιογκική πρακτική, στην οποία μαθαίνετε να χαλαρώνεται συνειδητά, σε σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Κατά την πρακτική το σώμα χαλαρώνει ,ο νους φτάνει σε κατάσταση βαθιάς ηρεμίας και αρμονίας και η ψυχή απελευθερώνεται από τις καθημερινές εντάσεις.

Η Γιόγκα Νίντρα είναι ένας πιο αποτελεσματικός και δραστικός τρόπος ψυχικής και σωματικής ξεκούρασης και ανανέωσης απ' ό,τι ο παραδοσιακός ύπνος και ενώ βρίσκεστε σε βαθιά χαλάρωση, ταυτόχρονα διαθέτετε αυξημένη αντιληπτική ικανότητα.

Γίνεται με την καθοδήγηση του δασκάλου, όσο είμαστε ξαπλωμένοι, απόλυτα ήρεμοι, χωρίς να καταβάλουμε καμία προσπάθεια. Ο δάσκαλος χρησιμοποιεί πληθώρα τεχνικών, όπως περιφορά της επίγνωσης στα μέρη του σώματος, ανάπτυξη επίγνωσης σώματος, χώρου, αναπνοής, ενέργειας και καθοδηγούμενους οραματισμούς.

🔹Sound Bath (Ομαδικό Ηχόλουτρο) με τον Νίκο Νικολακόπουλο

ℹ️ Instagram:@goodvibrationsgr , nikos.nikolakopoulos@gmail.com, www.goovibrations.gr

🔹Το Sound Bath είναι η Κατα τη διάρκεια ενός Sound Bath, ξαπλώνετε αναπαυτικά σε ένα στρωματάκι και χαλαρώνετε για περίπου μία ώρα, υπο τους ήχους των crystal singing bowls, gong, του τυμπάνου και πολλών άλλων ηχοθεραπευτικών οργάνων.

Οι θεραπευτικοί ήχοι δημιουργούν έναν ασφαλή χώρο, μια αγκαλιά στην οποία μπορείτε να αφεθείτε και να χαλαρώσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε τυχόν εντάσεις, να παρατηρήσετε τα συναισθήματα σας, να έρθετε σε επαφή με το σώμα σας και να βιώσετε το εδώ και το τώρα.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκτός από το να επιτρέψετε στο σώμα σας να χαλαρώσει. Πρόκειται για την πιο εύκολη μορφή διαλογισμού και δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία.

Το πως θα βιώσετε ένα soundbath είναι πολύ προσωπικό για τον καθένα. Άλλοι βρίσκονται σε μία κατάσταση ονείρου, άλλοι κοιμούνται και άλλοι χάνουν την αίσθηση του χρόνου. Μετά το τέλος του soundbath, συνήθως θα έχετε μια αίσθηση ηρεμίας, ισορροπίας, αισιοδοξίας, δημιουργικότητας και πραγματικής ξεκούρασης, που μπορείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας. Μία ώρα sound bath ισοδυναμεί με τρεις ώρες ποιοτικού ύπνου.

🔸Στο Sound Bath μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία.

🔹Κύριες επιδράσεις ενός Sound Bath Νίκος Νικολακόπουλος - Sound Massage Therapist by Peter Hess Academy (Germany &Greece)

Ο Νίκος αγαπάει τη μουσική από παιδί. Στα 10 ξεκίνησε μαθήματα κλασικού βιολιού,θεωρίας και αρμονίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο βιολί και σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός.

Εργάστηκε για 2 χρόνια στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και μετά σε ναυτιλιακή εταιρεία για 8 χρόνια. Παράλληλα με την εργασία του, συνέχισε να γράφει μουσική για το θέατρο και να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις.

Το έντονο και στρεσογόνο περιβάλλον της βασικής του εργασίας τον οδήγησε στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων χαλάρωσης και αποφόρτισης. Αρχικά δοκίμασε τη yoga και το διαλογισμό και πολύ σύντομα οδηγήθηκε στην Ηχοθεραπεία και το Ηχομασάζ.

Από την πρώτη του επαφή με τις θιβετανικές ηχογαβάθες γνώριζε πως είχε ανακαλύψει ένα ανεκτίμητο θεραπευτικό εργαλείο. Αφού ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Ηχομασάζ στην Αθήνα, εκπαιδεύτικε πλάι στον δημιουργό της τεχνικής τον Peter Hess. Εμπλούτισε τις γνώσεις του και με άλλες τεχνικές ηχοθεραπείας (Συμβουλευτική μέσω του Ήχου, Klik - Ηχομασάζ για παιδιά) ενώ συνεχώς αναζητά και ανακαλύπτει και άλλα ηχοθεραπευτικά όργανα όπως οι Κρυστάλλινες Γαβάθες Χαλαζία, το Σαμάνικο Τύμπανο, τα Θεραπευτικά Διαπασών κ.α.

Έχει πιστοποιηθεί στη Yoga Nidra και στο Butterfly Touch Massage της Eva Reich. Είναι μέλος του διεθνούς Sound Healers Association. Ο Νίκος πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Ηχοθεραπείας (soundbath) και Ηχομασάζ στο χώρο του στη Πεντέλη, σε άλλους συνεργαζόμενους χώρους στην Αθήνα και στην Ελλάδα καθώς και κοντά στη φύση.

Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις, ως μουσικός επί σκηνής και συνθέτης ηχητικών τοπίων. Συνεργάζεται επίσης με ομάδες yoga, διαλογισμού,χώρους ευεξίας / spa και οργανωμένα retreats και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.