Ποια είναι η ιερή γυναίκα που αγαπάει και αγαπιέται

2022-02-11

Η ιερή γυναίκα παίρνει δύναμη από μέσα της και κάνει παύσεις όταν χρειάζεται να βρει το κέντρο της και ζητά υποστήριξη. Προφανώς, γι΄αυτό το λόγο βλέπεις αυτές τις γυναίκες να τα καταφέρνουν στην ζωή τους...Ότι και να τους φέρνει η ζωή, το αγκαλιάζουν. Ενώ οι άλλες γυναίκες, όταν δεν είναι στο κέντρο τους, παραδίδονται στο άγχος τους, το στρες και την κατάθλιψη. Αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με τις δυσκολίες που συναντούν, τα παρατούν.... Ξύπνα ιερή γυναίκα! Οι δυσκολίες είναι μέσα στη ζωή σου και σου φέρνουν δώρα και μαθήματα για να γίνεις η καλύτερη δυνατή εκδοχή σου, σε αυτή τη ζωή!

Σε λίγες γυναίκες βγαίνει πιο εύκολα να πιστεύουν ό,τι τα καταφέρνουν στη ζωή τους, δεν είναι τυχαίο. Στις περισσότερες δεν βγαίνει εύκολα. Αυτές οι λίγες γυναίκες, οι ιερές, τα καταφέρνουν και με τα πιο δύσκολα που έρχονται στο δρόμο τους. Όσο δύσκολο και να ακούγεται πάνε με την ροή. Αφήνονται στην ροή και η ροή των πραγμάτων τους δείχνουν αυτό που θέλουν. Θέλεις να μάθεις πως γίνεται; Πώς καταφέρνουν να πηγαίνουν πάνω από το εμπόδιο; Γύρω από το εμπόδιο; Ποιες είναι οι αξίες που κάνουν κάποιες γυναίκες απλά να είναι ιερές γυναίκες;

#1 Οι γυναίκες αυτές με τον τρόπο τους, νιώθουν ελεύθερες από δεσμά και προσκολλήσεις στο αποτέλεσμα, φθάνοντας εκεί που θέλουν, χωρίς άγχος, απλά συμβαίνει, γιατί χαίρονται να ζουν κάθε στιγμή της διαδικασίας - είναι ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να πατούν γερά στα πόδια τους. Γι' αυτό και καταφέρνουν να πετύχουν ότι βάλουν στόχο. Ο στόχος που μπαίνει ήδη υλοποιείται. Το γνωρίζουν αυτό μέσα στην καρδιά τους. Όπως το παγόβουνο, το 80% είναι κάτω από το νερό. Το 20% του παγόβουνου, μόνο, είναι πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Γνωρίζουν τις αξίες που θέλουν να βιώνουν στην ζωή τους. Οι στόχοι τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις αξίες τους. Πιστεύουν στον εαυτό τους. Έχουν τον τρόπο να γεμίσουν με αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα, τονώνοντας την θηλυκότητα τους, κάτι που τελικά ωφελεί και τις ίδιες και "ποτίζονται" και οι γύρω τους. Όλοι θέλουν να έχουν τέτοιες γυναίκες γύρω τους, γιατί έχουν την ικανότητα να κάνουν τους άλλους να πιστεύουν στον εαυτό τους και ενθαρρύνουν αυτό να συμβαίνει μια και είναι ανεξάρτητες και αφήνουν χώρο στους άλλους να το βιώνουν έμπρακτα.

#2 Αυτές οι γυναίκες αγαπούν τους ανθρώπους που τις εκτιμούν με όλο τους το είναι. Όταν αγαπούν είναι δοτικές και αγαπούν με ανιδιοτέλεια και το δείχνουν. Η ασφάλεια και η αυτοεξάρτιση που νιώθουν ρέει από την εσωτερική τους δύναμη, γιατί πριν νιώσουν έτσι, έχουν σιγουρευτεί για τα αισθήματα και συναισθήματά τους. Η πρώτη προτεραιότητά τους είναι η αυτοφροντίδα τους. Κάθε φορά παίρνουν το χρόνο που χρειάζονται για να δυναμώνουν οι ίδιες και μετά να «δοκιμάσουν» τις σχέσεις τους θέτοντας τα όρια τους με ξεκάθαρο και ευγενικό τρόπο. Γνωρίζουν τι θέλουν. Αναγνωρίζουν τα δώρα της ζωής και αισθάνονται ευγνωμοσύνη για αυτά και αυτούς που έχουν στη ζωή τους. Είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που αγαπούν, αποτελούν προτεραιότητά τους, χωρίς όμως να κρέμονται από κανέναν, να γίνονται κουραστικές και χωρίς να ζηλεύουν αδικαιολόγητα. Τέτοιες γυναίκες θέλουν δίπλα τους οι άνθρωποι που θέλουν να αγαπούν βαθιά και αντιλαμβάνονται ότι αυτές οι γυναίκες είναι ιερές και αξίζουν όλη την αγάπη και την προσοχή τους.

#3 Καταφέρνουν να κάνουν ταυτόχρονα πολλές εργασίες. Μπορεί να εργάζονται, να σπουδάζουν, να περιποιούνται τον εαυτό τους, να φροντίζουν το σπίτι - τα παιδιά - τα ζώα, να μαγειρεύουν και να βρίσκουν πάντα χρόνο για τους ανθρώπους που αγαπούν. Αγαπούν και προσέχουν τον εαυτό τους πρώτα. Πως είναι όταν πέφτει το οξυγόνο στο αεροπλάνο. Η μάσκα οξυγόνου τοποθετείται πρώτα στην ιερή γυναίκα. Και μετά η ιερή γυναίκα τοποθετεί τη μάσκα στο παιδί της. Γι' αυτό και οι γυναίκες αυτές γίνονται το «σπίτι» των ανθρώπων με τους οποίους νιώθουν όμορφα, γιατί απλά ομορφαίνουν την ζωή όλων όσον είναι γύρω τους. Οι ίδιες λάμπουν και μυρίζουν φρεσκάδα επειδή εμπιστεύονται το εαυτό τους και νιώθουν σιγουριά.

#4 Οι άνθρωποι που αγαπούν έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους και μια θέση στην καρδιά τους, που κανείς δεν μπορεί να πάρει. Ακόμα κι αν συναναστρέφονται με πολλούς άντρες και γυναίκες καθημερινά, ακόμα κι αν ακούν χιλιάδες κομπλιμέντα λόγω της ομορφιάς τους και του κομψό τους στιλ, και λοιπά, χαίρονται. Τα λόγια αυτά έχουν άλλη αξία, όταν τα ακούνε από το στόμα του ανθρώπου εκείνου που έχει θέση στην καρδιά τους. Οι άνθρωποι που έχουν τέτοιες γυναίκες στην ζωή τους νιώθουν όμορφα, μια και τις θαυμάζουν πολύ.

#5 Οι γυναίκες αυτές γελούν τρυφερά μια και το χαμόγελο αυτό αναδύεται από την καθαρή τους καρδιά και το βλέμμα τους είναι λαμπερό. Η αξία τους είναι να είναι αυθεντικές και γι' αυτό έχουν τον ιερό τους κύκλο, άλλες γυναίκες, γιαγιάδες, φίλες, απόγονους και νιώθουν και έχουν υποστήριξη. Δεν αισθάνονται μοναξιά. Όταν η ιερή γυναίκα αισθανθεί ότι δεν είναι στο κέντρο της, κάνει παύση - κάνει ένα βήμα πίσω, για να δει τι θέλει πραγματικά.

#6 Τα έχουν πολύ καλά με τον εαυτό τους, γνωρίζουν την αξία τους γι' αυτό και είναι ιδανικές σύντροφοι. Είναι απίστευτα οργανωτικές και συνεπείς και ταυτόχρονα αυθόρμητες και παθιασμένες με αυτά και αυτούς που αγαπούν. Έχουν ενδιαφέροντα και χόμπι για να αναζωογονούνται καθώς προσφέρουν δημιουργικό χρόνο στον εαυτό τους.

#7 Ενδιαφέρεται για τις σχέσεις. Είναι πολύ σημαντικό για την ιερή γυναίκα να έχει με τους ανθρώπους που αγαπά αλληλοϋποστήριξη, αλληλοκατανόηση και πλήρη αποδοχή. Γίνεται το καλό παράδειγμα και ανοίγει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πρόθυμη να ακολουθήσει τους ανθρώπους που αγαπά ως τα πέρατα της γης. Όταν γνωρίζει ότι θέλει να κάνει χαρούμενο/η τον άνθρωπο που αγαπά είναι εκεί. Γνωρίζει ότι και oι αγαπημένοι της, θα είναι εκεί για εκείνη όταν χρειαστεί.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, αλλά έχουν όλοι ένα κοινό: Θέλουν να έχουν δίπλα τους μια ιερή γυναίκα που αγαπά αληθινά και αγαπιέται αληθινά. Γι' αυτό κορίτσια, όλων των ηλικιών, αφήστε στην άκρη τις ανασφάλειες και ζήστε την ομορφιά της ζωής για εαυτό σας. Τι και αν στην επόμενη γωνία περιμένει μια ευκαιρία? Όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους με την ιερή ροή.

Ποια γυναικά θέλεις να είσαι? ΕΣΥ αποφασίζεις κάθε στιγμή...


Πηγές:

Άρθρα:

https://lalitaretreats.gr/inspirationsblog/feminineraising

https://igynaika.gr/i-alithini-istoria-tis-marias-magdalinis/

https://alithinesgynaikes.gr/2018/01/04/%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%AD/#google_vignette

Βιβλία:

"Γυναίκες που τρέχουν με τους Λύκους", Clarissa Pinkola Estes, Εκδόσεις Κέλευθος.

Με εκτίμηση,

Stella Kapola

Yoga Teacher for adults and kids

Λ. Λαυρίου και Λ. Παλαιοπαναγιάς (17ο χιλιόμετρο, έναντι Καυκά), 1ος όροφος,

Παιανία 19002

6932724212

www.lifetrail.gr